اندیکاتور RSI

Shape Image One
Shape Image One
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
اندیکاتور RSI
  • erfan
  • آذر 20, 1402
  • بدون دیدگاه

اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI از مهم‌ترین شاخص‌ها برای بررسی در تحلیل تکنیکال است. با این ابزارها می‌توانید روند شکل‌گیری و تغییرات قیمت رمزارزها را دنبال و تحلیل کنید. برای موفقیت در بازار باید بدانید که در چه زمانی شروع به خرید و چه زمانی اقدام به فروش کنید. با تحلیل اندیکاتور RSI چنین چیزی به‌راحتی مقدور می‌شود و تصمیمات هوشمندانه‌تری در بازار رمزارزها خواهید گرفت. در ادامه درباره این اندیکاتور برایتان بیشتر می‌گوییم.

آموزش ویدیویی اندیکاتور rsi

 

اندیکاتور RSI چیست؟

اندیکاتور RSI یا شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index) برای شناسایی نقاط ضعف و قدرت یک دارایی ارز دیجیتال کاربرد دارد. تریدرها می‌توانند با بهره‌گیری از این اندیکاتور امکان بررسی شتاب افزایشی یا کاهشی نرخ رمزارز را ارزیابی کنند. در واقع، با آموزش اندیکاتور rsi می‌توانید از آن برای ارزیابی سرعت و نرخ تغییر قیمت‌ها استفاده کنید.

با این شاخص که یک اسیلاتور است، میزان سرعت و تغییر قیمت‌ها اندازه‌گیری می‌شود. اندیکاتور RSI بین نقطه ۰ تا ۱۰۰ حرکت می‌کند و دو نقطه در این طیف عددی حائز اهمیت زیادی هستند:

  • نقطه ۳۰ یا سطح حمایتی
  • نقطه ۷۰ یا سطح مقاومتی

در ادامه درباره هریک از این نقاط و سطوحشان برایتان بیشتر می‌گوییم.

اندیکاتور RSI چیست

آموزش اندیکاتور rsi در ارز دیجیتال

همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، دو نقطه ۳۰ و ۷۰ که به‌ترتیب به‌عنوان سطح حمایتی و مقاومتی شناخته می‌شوند در تحلیل اندیکاتور RSI بسیار مهم‌اند. اعداد بالای سطح مقاومتی یعنی ۷۰ نشان‌گر آن هستند که وقت مناسبی برای خرید است و  نقطه اشباع خرید را نشان می‌دهند. اعداد پایین ۳۰ هم نشان‌گر اشباع فروش‌اند. با کمی تحلیل استراتژیک و بررسی سبد سرمایه، هر تریدر می‌تواند از این اندیکاتور در راستای تصمیم‌گیری صحیح‌تر بهره ببرد. حرکت قیمت‌ها میان ۳۰ و ۷۰ حاکی از وضعیت خنثی است و در چنین حالتی، معامله‌گران ترجیح می‌دهند که برای هر اقدامی صبر کنند و دست نگه دارند. با نگاهی به   اموزش کار با اندیکاتور rsi می‌توانید خط روند قیمت‌ها را هم شناسایی کنید. به‌عبارت دقیق‌تر، این اندیکاتور باعث شناسایی حساس‌ترین نقاط خریدوفروش می‌شود و سیگنال‌های صعودی و نزولی را نشان می‌دهد.

درباره بهترین کانال سیگنال ارز دیجیتال ایرانی در وبلاگ ما بیشتر بخوانید.

تنظیمات اندیکاتور rsi

برای استفاده از اندیکاتور rsi باید در پلتفرم موردنظرتان برای تریدینگ وارد شوید. یکی از راه‌ها برای ارزیابی نوسانات قیمت با این اندیکاتور، کمک‌گرفتن از نرم‌افزار متا تریدر (meta-trader) است. بعد از نصب آن می‌توانید در بخش اندیکاتورها و کلیک‌کردن روی گزینه rsi به اطلاعات لازم دست پیدا کنید. با این کار، نموداری در اختیارتان قرار می‌گیرد تا به اطلاعات مناسب درباره قیمت‌ها دسترسی پیدا کنید. در تنظیمات اندیکاتور مذکور، امکان تغییر محل اندیکاتور در نمودار و تنظیم هشدار برای مقادیر مختلف وجود دارد.

بهترین تنظیمات برای اندیکاتور rsi برای هر تریدری متفاوت است اما پیشنهاد می‌شود که rsi 14 یعنی ۱۴روزه را انتخاب کنید. سیگنال‌هایی که در این نقطه به شما نمایش داده می‌شوند، حاوی اطلاعات مفید هستند و احتمال اشتباه‌کردن را کاهش می‌دهند.

آموزش حرفه ای اندیکاتور rsi

در تنظیمات اندیکاتور rsi پیش‌فرض‌هایی تعریف شده است. بنا به اهداف سرمایه‌گذاری می‌توانید به‌سراغ تغییر آنها بروید. همان‌طور که پیش‌تر پیشنهاد شد، با تعیین دوره ۱۴روزه می‌توانید به بررسی میانگین سود و ضرر بپردازید. میانگین سود به شما تغییرات صعودی قیمت را نشان می‌دهد و متوسط ضرر هم نشان‌گر تغییرات نزولی قیمت است. برای تعیین پیش‌فرض‌ها می‌توانید نظر شخصی‌تان را اعمال کنید.

فرمول محاسبه اندیکاتور rsi هم به‌شرح زیر است:

برای محاسبه اندیکاتور باید در ابتدا، مقدار قدرت نسبی تعیین شود. قدرت نسبی از تقسیم متوسط سود بر متوسط زیان به‌دست می‌آید. مقدار مثبت هردوی این اعداد مورد استفاده قرار می‌گیرد. با گذاشتن موارد مذکور در فرمول بالا می‌توانید اندیکاتور rsi را حساب کنید.

فیلتر اندیکاتور rsi

بنا به اطلاعات موردنظر برای تصمیم‌گیری در تریدینگ، فیلترهای مختلفی در اندیکاتور rsi تعریف شده است. با فیلترها می‌توانید نمادهایی را با rsi مشخص و سهم پتانسیل بالا در بازار را پیدا کنید. دریافت سیگنال خرید و فروش با فیلترهای اندیکاتور راحت‌تر می‌شود. برای مثال، یافتن نمادی با مقدار بالای ۷۰ و ۸۰ به شما نشان می‌دهد که باید کمی بیشتر در خرید دقت کنید. وقتی مقدار rsi نمادی کمتر از ۲۰ و ۳۰ است هم آن را زیر نظر می‌گیرید و مترصد ورود به بازار برای خرید خواهید بود. با گذر اندیکاتور از رقم ۳۰ به‌سمت روند افزایشی، سیگنال خرید دریافت می‌کنید.

تشخیص روندها با اندیکاتور rsi

تشخیص روندها با اندیکاتور rsi

یکی از کاربردهای مهم اندیکاتور rsi، تشخیص روند قیمت‌های بازار ارز دیجیتال است. با دنبال‌کردن محدوده خط ۵۰ در نمودار آن، اطلاعات بسیار مفیدی نصیبتان می‌شود. حرکت اندیکاتور از محدوده ۵۰ به بالا به معنای مثبت‌بودن روند بازار است و مشخص می‌کند که قیمت‌ها روند افزایشی پیدا کرده‌اند. چنین چیزی حاکی از تمایل بیشتر تریدرها بر خرید است.

حرکت نمودار از محدوده ۵۰ به پایین نشان از روند نزولی دارد و بیشتر تریدرها در چنین موقعیتی اقدام به فروش می‌کنند. استفاده از مقوله واگرایی در به‌کارگیری شاخص rsi هم راهی برای رسیدن به تحلیل‌های مختلف است. واگرایی به معنای اختلاف میان قیمت و اندیکاتور rsi است. وجود تفاوت میان این دو یعنی روندی معکوس شکل می‌گیرد. زمانی که در اندیکاتور rsi شاهد واگرایی نزولی هستید، سعی کنید که به معاملات فروش ورود داشته باشید. تریدرها در این موقعیت به سودهای زیادی می‌رسند. در زمان مشاهده واگرایی صعودی هم آماده شوید تا خرید را پیش ببرید.

در استفاده از واگرایی باید حواستان به حد ضررتان باشد و آن را از کف قبلی پایین‌تر در نظر بگیرید چون امکان دارد که کف تازه‌ای شکل نگیرد. با شکل‌گیری کف جدید، حد ضرر فعال خواهد شد. توجه به حد ضرر بسیار مهم است و مانع از آن می‌شود که با تحلیلی اشتباه، سرمایه‌تان را از دست بدهید.

درباره آموزش اندیکاتور ema در وبلاگ ما بیشتر بخوانید.

در آخر

با وجود شاخص‌های مختلف تحلیل تکنیکال می‌توانید درباره خریدوفروش رمزارزها به نتایج بهتری برسید. یادتان باشد که مقوله تحلیل شخصی و چیدن پورتفولیویی براساس نیازها و خواسته‌هایتان را فراموش نکنید. همیشه از ابزارهای تحلیلی و اندیکاتورها استفاده کنید اما نگذارید که چیزی به شما دیکته شود و تقلیدی کورکورانه برای معاملاتتان در بازار داشته باشید. بهره‌مندی از ابزارها و تحلیل‌های تکنیکال می‌تواند راهی برای نتیجه‌گیری شخصی بهینه باشد؛ اما در چارچوب درک و نیاز شخصی. اندیکاتور rsi با در نظرگرفتن این نکات به شما کمک شایانی می‌کند و راه‌گشای خرید و فروش سودآور خواهد بود. با یادگیری آن می‌توانید نتایج خوبی از بازار رمزارزها دریافت کنید.

منبع

investopedia

سوالات متداول اندیکاتور rsi

RSI به چه معناست؟
شاخص قدرت نسبی (RSI) حرکت قیمت ارز دیجیتال یا سایر ارز‌های دیجیتال را اندازه گیری می کند. ایده اصلی پشت RSI این است که اندازه گیری شود که معامله گران چقدر سریع قیمت ارز دیجیتال را بالا یا پایین می دهند. RSI این نتیجه را در مقیاس 0 تا 100 ترسیم می کند.

خوانش زیر 30 به طور کلی نشان می دهد که سهام بیش از حد فروخته شده است، در حالی که خوانش بالای 70 نشان می دهد که بیش از حد خرید شده است. معامله گران اغلب این نمودار RSI را در زیر نمودار قیمت اوراق بهادار قرار می دهند، بنابراین می توانند حرکت اخیر آن را با قیمت بازار مقایسه کنند.

آیا وقتی RSI پایین است باید بخرم؟
برخی از معامله گران اگر RSI یک ارز دیجیتال به زیر 30 برسد، آن را یک سیگنال خرید می دانند. این بر این ایده است که ارز دیجیتال بیش از حد فروخته شده است و بنابراین آماده بازگشت است. با این حال، قابلیت اطمینان این سیگنال تا حدی به زمینه کلی بستگی دارد. اگر ارز دیجیتال در یک روند نزولی قابل توجه قرار بگیرد، ممکن است برای مدتی طولانی در سطح فروش بیش از حد معامله شود. معامله گران در آن شرایط ممکن است خرید را تا زمانی که سایر اندیکاتورهای فنی سیگنال خرید خود را تأیید کنند به تاخیر بیاندازند.

وقتی RSI بالاست چه اتفاقی می افتد؟
از آنجایی که شاخص قدرت نسبی عمدتاً برای تعیین بیش از حد خرید یا فروش بیش از حد یک ارز دیجیتال استفاده می شود، قرائت RSI بالا می تواند به این معنی باشد که یک ارز دیجیتال بیش از حد خرید شده است و ممکن است قیمت کاهش یابد. بنابراین می تواند سیگنالی برای فروش ارز دیجیتال باشد.

تفاوت بین RSI و واگرایی میانگین متحرک (MACD) چیست؟
RSI و واگرایی میانگین متحرک (MACD) هر دو اندازه گیری حرکت هستند که می توانند به معامله گران کمک کنند تا فعالیت معاملاتی اخیر یک ارز دیجیتال را درک کنند. با این حال، آنها این هدف را به روش های مختلف انجام می دهند.

در اصل، MACD با صاف کردن حرکات اخیر قیمت ارز دیجیتال و مقایسه آن خط روند میان مدت با یک خط روند کوتاه مدت که تغییرات اخیر قیمت آن را نشان می دهد، کار می کند. معامله گران سپس می توانند تصمیمات خرید و فروش خود را بر این اساس قرار دهند که آیا خط روند کوتاه مدت از خط روند میان مدت یا پایین تر می شود.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.