چرا باید آموزش اندیکاتور میانگین متحرک نمایی ببینیم

Shape Image One
Shape Image One
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
چرا باید آموزش اندیکاتور میانگین متحرک نمایی ببینیم
  • erfan
  • آبان 23, 1402
  • 1 دیدگاه

آموزش اندیکاتور میانگین متحرک نمایی (EMA)

میانگین متحرک نمایی (Exponential Moving Average) از جمله شاخص‌ها یا اندیکاتورهای تحلیل بازار ارزهای دیجیتالی است که در سنجش اعتبار حرکات بازار و تأیید روند تغییراتشان کاربرد دارد. این اندیکاتور پرکاربرد در دسته‌بندی شاخص‌ها و ابزارهای تحلیل تکنیکال قرار می‌گیرد و با تأکید بر داده‌های اخیر بازار مانند آخرین قیمت‌های اعلام‌شده، امکان بررسی وضعیت و تصمیم‌گیری در تریدینگ را فراهم می‌کند. در ادامه از این اندیکاتور بیشتر می‌خوانید.

دوره تریدر شو

مشخصات فردی(ضروری)

 

آموزش اندیکاتور میانگین متحرک نمایی

اندیکاتور میانگین متحرک نمایی (ema) می‌تواند تغییرات قیمت یک دارایی ارز دیجیتال را در بازه زمانی مشخصی نشان بدهد. ema وزن زیادی را به  قیمت‌های اخیر یا همان نقاط داده اخیر اختصاص می‌دهد. در نتیجه به تریدرها کمک می‌کند تا دریابند که جهت حرکت قیمت دارایی‌های فعلی براساس اطلاعات گذشته به چه سمت‌وسویی در حرکت است. در واقع، با این اندیکاتور، امکان بررسی تغییرات روند قیمت دارایی‌های ارز دیجیتال وجود دارد. با نگاهی به نمودارهای این شاخص، فرصتی برای بررسی تغییرات قیمت پیش می‌آید. برای مثال، مشخص می‌شود که قیمت یک ارز دیجیتال در طول یک دوره ۶ماهه چطور بوده است.

امکان به‌کارگیری این اندیکاتور در بازه‌های زمانی مختلف وجود دارد. این تریدرها هستند که بنا به برنامه مالی‌شان باید بازه‌هایی کوتاه‌مدت یا میان‌مدت و بلندمدت انتخاب کنند. بازه‌بندی فعالیت تقریبا به‌شرح زیر است:

  • کوتاه‌مدت؛ ۵ تا ۲۰ روز
  • میان‌مدت؛ ۲۰ تا ۵۰ روز
  • بلندمدت؛ ۵۰ تا ۲۰۰ روز

اندیکاتور میانگین متحرک نمایی

آموزش اندیکاتور ema؛ فرمول محاسبه

این اندیکاتور نسبت به SMA عملکرد بهتری دارد و در طی چند مرحله، محاسبه می‌شود:

  • در مرحله نخست باید SMA یا همان میانگین متحرک ساده محاسبه شود. برای احتساب این مورد باید قیمت‌های بسته‌شدن یک ارز دیجیتال در بازه زمانی خاصی بر تعداد کل مشاهدات آن دوره تقسیم شوند.
  • در گام بعدی ضریب محاسبه می‌شود که معادل است با 2/ (تعداد کل مشاهدات + 1)
  • و در نهایت با فرمول زیر، میانگین متحرک نمایی را حساب می‌کنید:

EMA = [قیمت بسته شدن سهام x ضریب] + [EMA روز قبل x (1 ضریب)]

کاربردهای EMA

بعد از اینکه متوجه شدید، اندیکاتور EMA چیست، باید به کاربردهایش هم دقت کنید. این اندیکاتور در زمینه‌های زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد و موثر است:

  • شناسایی روند بازار
  • تعیین سطح مقاومت و حمایت
  • حساس نسبت به روند قیمت

فیلتر اندیکاتور ema راهی برای پیداکردن راحت‌تر و سریع‌تر بهترین قیمت ارز دیجیتال در اختیارتان قرار می‌دهد.

اندیکاتور eam

مزایای اندیکاتور میانگین متحرک نمایی

از جمله نقاط قوت و مزایای اندیکاتور ema باید به این‌ها اشاره کنیم:

  • دقت و کارایی اندیکاتور در بازارهای پرنوسان مناسب است.
  • امکان ترکیب و تلفیق این اندیکاتور با گزینه‌های دیگر وجود دارد.
  • نسبت به اندیکاتورهای دیگر مانند میانگین متحرک ساده، این شاخص تأخیر کمتری دارد.

شناسایی روند بازار

افزایش اندیکاتور ema و روند صعودی آن نشان از بالارفتن قیمت‌ها دارد. اگر قیمتی بالاتر از خط ema باشد، یعنی به‌احتمال زیاد با افزایش قیمت روبه‌رو می‌شوید و پایین‌تربودن قیمت نسبت به خط اندیکاتور هم گواه احتمالی کاهش قیمت ارز دیجیتال موردنظرتان است. با در نظرگرفتن چنین فرایندی، تریدرها می‌توانند نسبت به سیگنال‌های خریدوفروش تصمیم‌گیری کنند و به نتایج سودآور برسند.

تعیین سطح مقاومت و حمایت

برای مشخص‌کردن سطح مقاومت و حمایت هم می‌توان از این اندیکاتور استفاده کرد. سطوح حمایتی یا قیمت کف، نرخ‌هایی از پیش تعیین‌شده‌اند که قیمت‌ها امکان کمترشدن از آنها را ندارند. سطح مقاومت یا سقف قیمتی هم نرخی است از قبل مشخص‌شده که قیمت‌ها نمی‌توانند از آن بیشتر شوند.

حساس نسبت به روند قیمت

در آموزش اندیکاتور میانگین متحرک نمایی ema متوجه می‌شوید که این شاخص نسبت به اندیکاتورهای دیگر سریع‌تر می‌تواند قیمت‌ها و روند حرکتشان را بازتاب بدهد. شناسایی سریع‌تر روندها از سوی این شاخص هم باعث برتری‌اش نسبت به گزینه‌های دیگر مانند sma می‌شود.

درباره آموزش اندیکاتور OBV در وبلاگ ما بیشتر بخوانید.

بهترین تنظیمات اندیکاتور ema

تنظیم این اندیکاتور در پلتفرم‌های مختلف کار آسانی است. برای استفاده از آن باید مراحل زیر را پیگیری کنید:

  • ابتدا ارز دیجیتال مورد نظر را انتخاب کنید.
  • در بخش اندیکاتورها به سراغ ema بروید.
  • از روی خط موجود کلیک راست کنید تا گزینه‌ format دیده شود.
  • براساس دید معاملاتی خود از نظر زمانی، بازه ماه یعنی ۱۲، ۲۶ یا ۵۲ را انتخاب می‌کنید.

در ادامه ویدیو بهترین تنظیمات اندیکاتور ema مشاهده خواهید کرد

 

معایب اندیکاتور ema

هر اندیکاتوری معایب و نقاط منفی هم دارد. میانگین متحرک نمایی هم ایراداتی دارد که پیش از استفاده از آن باید درباره‌شان اطلاعات داشته باشید:

  • در دنیای ارزهای دیجیتالی و بازارهای مالی تقریبا هیچ‌چیز ثبات ندارد و روندها قابل‌ پیش‌بینی صددرصد نیستند. اما رویکرد این اندیکاتور ارزیابی قیمت‌های آینده با در نظرگرفتن روندهای قبلی است. در نتیجه، امکان اتکای صددرصد به آن وجود ندارد.
  • این اندیکاتور در زمانی که روندها دچار تغییرات و تلاطم زیاد هستند، سیگنال‌های فراوانی تولید می‌کند و وضعیتی گیج‌کننده به‌وجود می‌آورد.
  • برخی از کارشناسان بر این باورند که تأکید اندیکاتور ema بر قیمت‌های اخیر باعث می‌شود که روندهای تاریخی و تکرارشونده تاحدی نادیده گرفته شوند. از این رو، استفاده از اندیکاتور مذکور باید با دقت و احتیاط صورت بگیرد.

برای کم‌کردن معایب و ضعف‌های این اندیکاتور می‌توانید از آن در کنار شاخص‌ها و ابزارهای دیگر بهره بگیرید. در این صورت به تحلیل‌های دقیق‌تری از وضعیت هر ارز دیجیتالی و نتیجه‌گیری درباره خرید یا فروش می‌رسید.

در آخر

هرچند که اندیکاتور میانگین متحرک نمایی سرعت زیادی دارد و می‌تواند اطلاعات و دید خوبی در اختیارتان قرار بدهد اما یادتان نرود که هیچ‌یک از شاخص‌ها به‌تنهایی نمی‌توانند برای تصمیم‌گیری کفایت کنند. در راه رسیدن به بهترین گزینه‌های معاملاتی در بازار ارزهای دیجیتال باید حواستان به استفاده از اندیکاتورهای مختلف مثل اندیکاتور استوکاستیک و اندیکاتور myc باشد. در این صورت است که می‌توانید دیدی دقیق‌تر و کامل‌تر نسبت به وضعیت بازار در اختیار داشته باشید. از اندیکاتور ema هم در همراهی با شاخص‌های دیگر بهره ببرید و در ضمن سعی کنید که مدیریت ریسک و سبد سرمایه‌گذاری را بنا به وضعیت شخصی‌تان بسنجید و به تصمیم‌گیری نهایی برسید.

برای فعالیت در دنیای ارزهای دیجیتالی باید ضمن بهره‌مندی از ابزارهای در دسترس مختلف، نگاهی هوشمندانه و شخصی نسبت به پیش‌برد معاملات مختلف داشته باشید. هیچ اندیکاتوری نمی‌تواند به‌طور دقیق، شما را در جریان روندهای آتی بازار قرار بدهد. هرچه هست، با فرض و گمان پیش می‌رود و قطعیتی در کار نیست. از همین روی، اعتماد صددرصد یا کورکورانه به اندیکاتورها جواب‌گو نیست و نمی‌تواند نتایج قطعا مطلوبی به‌همراه بیاورد.

منبع

investopedia

0/5 (0 نظر)

1 Comment

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.